Är uppvuxen i Örnäs, Sorsele kommun. I ett hus som längre tillbaks i tiden, långt innan vi bodde där, var ålderdomshem för samer. Har tillbringat somrarna i Mertajärvi (i mammas barndomshem), Kiruna kommun, som till ytan är Sveriges största kommun. Som tonåring kom jag, Ruth Eberhardson, med tåget från Mariannelund i Småland till Långsele, som då var en järnvägsknut. Har sedan bott i Ångermanland i 33 år (minus 1 1/2 år i Västerbotten).

Ruth med h är min sida där jag skriver om mina tankar och funderingar, sådant som berör mig, som känns angeläget och roligt. Museet är min utställningslokal där tyngdpunkten är identitet, kultur och kreativitet.

Jag har valt att börja med en utställningstrilogi: Den blågula turbanen, Röda kjolar och Gungande stolar. Under arbetets gång med utställningarna lägger jag upp bilder, fotografier och texter på sidan, Ruth med h. Det som visas nu på Museet är inte färdiga utställningar. Det som visas är vad som händer och sker under arbetets gång, resan mot målet. Målet är utställningar som går att ta del av i verkligheten och på Internet.

Det här är något helt nytt för mig. Jag kastar mig ut i det okända. Det jag visar i utställningarna är tankar jag länge burit och bär inom mig.

//Ruth med h

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *