Allt har sin tid

Jag har tänkt på det en längre tid… När vi har fått en idé kanske vi vill förverkliga den nu. Inte imorgon! Inte nästa år! Nu på en gång! Men ibland blir resultatet bättre om saker och ting får mogna i lugn och ro. Naturen har sin gång heter det.
Tänker på när jag, i våras, grävde i jorden som hela vintern legat och gottat till sig, maskarna som visade sig, stora och tjocka, både de och jorden mådde bra. Jorden var användbar. Bullar som behöver tid att jäsa för ett gott slutresultat. Orkidén som efter en lång viloperiod återigen blommar och låter oss njuta av dess skönhet, länge.

Hur vet vi när vi själva är mogna för en uppgift, ett uppdrag? Hur vet vi när det är dags att gå vidare med något vi funderat på en längre period? Finns det något facit, någon instruktionsbok, för hur länge vi behöver kompostera vår idé? Hur länge det ska jäsa innan det är dags för en skjuts in i ugnen? Hur länge behöver vi vila innan det återigen är dags att blomma ut.

Allt har sin tid
Hur vet jag när tiden är inne?
Allt har sin tid
Hur vet jag när det är dags?
Allt har sin tid
När är den rätta tiden?

//Ruth med h

2 thoughts on “Allt har sin tid

  1. HEj, ja nu kan jag kommentera 🙂
    Ja så är det, som du skriver, vissa saker gör man bara på en gång, medans andra saker måste gro i dig, tänkas o bollas fram o tillbaka, kan ibland ta år innan en del saker mognat 🙂
    Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *